BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt
ZAKWASKI VIVO

Obniżka! BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt Zobacz większe
Producent: ZAKWASKI VIVO
Dystrybutor: Gama-Tech
  • BEZ CUKRU
  • BEZ GLUTENU

12337

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


Dostawa już od 4,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Nazwa Czas dostawy Cena
UL. ŻWIRKI I WIGURY 18A, 32-050 SKAWINA (przedpłata) natychmiast Za darmo!
UL. ŻWIRKI I WIGURY 18A, 32-050 SKAWINA (płatne przy odbiorze) natychmiast Za darmo!
DPD KURIER do 24h 17,99 zł
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 do 48h 8,99 zł
POCZTA POLSKA / STACJA ORLEN ODBIÓR W PUNKCIE do 48h 7,99 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 48h 14,99 zł
PACZKA W RUCHU do 72h 4,99 zł
DPD KURIER (pobranie) do 24h 24,99 zł
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 (pobranie) do 48h 14,90 zł

Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

CZYTAJ WIĘCEJ >>
NASZA CENA:

6,75 zł

9,00 zł

oszczędzasz

oszczędzasz -2,25 zł

Dostępny w magazynie

14 dni na zwrot

Chcesz kupować produkty taniej?


Dla dzieci od 6 miesiąca i dorosłych w każdym wieku

Bifivit polecany jest dla:
+ osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia,
+ dla chcących dostarczyć do organizmu bifidobakterie i laktobakterie,

Zakwaska Bifivit do domowego przygotowania jogurtu zawiera połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii lactis (kultur obecnych w mleku kobiety karmiącej) i bakterii kwasu propionowego. Bifivit to sprawdzony przez lata produkt, który przez wiele osób jest używany jako pierwszy z fermentowanych produktów spożywczych dla dzieci od 6 miesiąca życia i dorosłych w każdym wieku. Połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii i bakterii kwasu propionowego zapewnia delikatny, mało kwaśny smak, który uwielbiają dzieci. Od Bifivitu warto rozpocząć wprowadzanie produktów z ukwaszonego mleka w diecie dziecka.

Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit ze względu na bogactwo zawartych w nim kultur bakterii mogą z powodzeniem spożywać również osoby dorosłe. Przyjazne człowiekowi bakterie wchodzące w skład Bifivitu aktywnie rozmnażają się w mleku, zapewniając jogurt z żywą florą bakteryjną. Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit zawiera nie tylko wysokie stężenie kultur bakterii ale również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (są to polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.)

W skład Bifivitu wchodzą bifidobakterie, laktobakterie i różne szczepy bakterii kwasu propionowego. Bakterie te spełniają następujące funkcje:
Bifidobacterie:
+ zawierają florę bakteryjną, w tym bifidobacterie lactis, obecne w mleku kobiety karmiącej
+ wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec bakterii gnilnych i patogennych;
+ przez wytwarzanie organicznych kwasów tłuszczowych uczestniczą w utylizacji substratów pokarmowych i aktywacji przyściennego trawienia w przewodzie pokarmowym;
+ syntetyzują aminokwasy i białka, witaminę K, kwas pantotenowy, witaminy z grupy B : B1 - tiamina, B2 - ryboflawina, B3 – kwas nikotynowy, Bc - kwas foliowy , B6 - pirydoksyna;
+ sprzyjają wzmocnieniu procesów wchłaniania jonów wapnia, żelaza czy witaminy D

Laktobakterie - pałeczki kwasu mlekowego:
+ w swoich procesach życiowych wchodzą w złożone interakcje z innymi mikroorganizmami, wskutek czego stłumieniu ulegają patogenne bakterie gnilne i ropne, względnie patogenne mikroorganizmy, przede wszystkim z rodzaju Proteus,
+ podczas normalnego metabolizmu, są zdolne wytwarzać kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, produkować lizozym i inne substancje o działaniu antybiotycznym: reuterynę, plantaritsin, lactocidine, laktolin;
+ w żołądku i jelicie cienkim lactobakterie we współpracy z organizmem gospodarza są głównym mikrobiologicznym ogniwem tworzenia się kolonizacyjnej flory,
+ wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec patogennych mikroorganizmów;

Bakterie kwasu propionowego:
+ stymulują wzrost flory Bifidobacterium, syntetyzują szerokie spektrum przeciwbakteryjnych składników, aktywnych przeciwko enetrobakteriom, bakteriom gnilnym, grzybom;
+ aktywnie uczestniczą w procesie fermentacji węglowodanów, przy których gromadzą się kwas propionowy i octowy, zapobiegając namnażaniu się mikroorganizmów patogennych;
+ przyczyniają się do produkcji i wchłaniania witamin, zwłaszcza witaminy B12.

SKŁADNIKI
(liofilizowane szczepy bakterii): Bifidobacterium lactis BI-04-SD5219, Bifidobacterium lactis BI-07-SD5220, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld

Bifidobakterie ok. 7 mld

INFORMACJA ALERGENNA


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Ukraina

Napisz opinię

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: