DARMOWA DOSTAWA WSZYSTKIM PRZEWOŹNIKAMI OD 250zł

OBECNY CZAS REALIZACJI ZAMÓWIEŃ WYNOSI DO 3 DNI ROBOCZYCH

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt
ZAKWASKI VIVO

Obniżka! KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt Zobacz większe
Producent: ZAKWASKI VIVO
Dystrybutor: Gama-Tech
  • BEZ CUKRU
  • BEZ GLUTENU

12337

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


Dostawa za darmo
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Nazwa Czas dostawy Cena
UL. KOPERNIKA 9c, 32-050 SKAWINA (przedpłata) do 24h Za darmo!
UL. KOPERNIKA 9c, 32-050 SKAWINA (płatne przy odbiorze KARTĄ) do 24h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 do 48h Za darmo!
POCZTA POLSKA / STACJA ORLEN ODBIÓR W PUNKCIE do 48h Za darmo!
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 48h Za darmo!
PACZKA W RUCHU do 72h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 (pobranie) do 48h Za darmo!

Zakwaska do KEFIR VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

CZYTAJ WIĘCEJ >>


5,07 zł brutto

7,32 zł

oszczędzasz

oszczędzasz -2,25 zł

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 12337


Kefir Vivo polecany jest dla:
+ osób w każdym wieku, do diety codziennej,
+ dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
+ seniorów,
+ osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
+ osób chcących dostarczyć do organizmu laktobakterii i bifidobakteriili

Zdrowa tradycja
Kefir to jeden z najstarszych fermentowanych napojów mlecznych, który zyskał uznanie na całym świecie, ze względu na swój wyjątkowy, orzeźwiający smak lekko fermentowanego mleka. W państwach wschodu i na Bałkach stał się elementem tradycji i codziennej diety. Kefir wywodzi się najprawdopodobniej z Kaukazu, a jego powstanie było prawdopodobnie dziełem przypadku. Starożytni hodowcy kóz przechowywali mleko w skórzanych workach. W wyniku przypadkowej fermentacji odkryto i doceniono smak ukwaszonego mleka.

Tradycyjny kefir powstawał na bazie mikroflory ziaren kefiru, na którą składają się działające symbiotycznie bakterie paciorkowców mlekowych, pałeczek kwasu mlekowego, drożdży i często bifidobakterii.

Właśnie taki skład zawiera Zakwaska do KEFIRu VIVO, dzięki której w domowych warunkach możemy uzyskać kefir o wspaniałym smaku, bogaty w żywą florę kultur bakterii składającą się na mikroflorę ziaren kefiru.

Kefir otrzymany z Zakwaski może stanowić świetny element zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Spożywany np. z otrębami sprawia, że głód znika na długi czas. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z mleka dwuprocentowego.

Domowo ukwaszony kefir może być elementem codziennej diety osób w każdym wieku. Zawarte w kefirze kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla patogennych bakterii i grzybów.
Wyjątkowy dobór ziaren kefirowych

Kefir uzyskany z Zakwaski do KEFIRu VIVO to kefir, o smaku i zapachu naturalnego kefiru, coraz rzadziej powszechnie rozpoznawalnego, ze względu dodawanie do składu kefirów produkowanych przemysłowo takich dodatków jak np. mleko w proszku. Domowo uzyskany kefir jest całkowicie naturalny i nie zawiera żadnych zbędnych, dodatkowych substancji, których celem jest poprawienie wyglądu produktu gotowego. Naturalnie przygotowany kefir może zawierać serwatkę, która jest źródłem dobrze przyswajalnego wapnia i warto ją wypić lub wymieszać z resztą kefiru
Ukwaś mleko roślinne

Zakwaska do KEFIRu VIVO umożliwia również ukwaszanie mlek roślinnych. Uzyskiwane w ten sposób fermentowane napoje mają konsystencję kefiru lub jogurtu uzyskiwanego z mleka krowiego, natomiast dzięki wykorzystaniu mleka roślinnego są doskonała propozycją dla osób np. z alergią na białka mleka.

Przygotowanie ukwaszonego napoju na bazie mleka roślinnego wymaga termometru kuchennego oraz np. termosu. Do ukwaszenia można wykorzystać gotowe napoje roślinne renomowanych firm lub samodzielnie przygotowane mleko roślinne.
Jesteś na diecie?

Kefir może być elementem zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Kefir ukwaszony na mleku dwuprocentowym zawiera w 100 g tylko 50 kalorii. Wielu dietetyków zaleca włączenie kefiru do diety codziennej. Wraz z otrębami czy płatkami zbożowymi doskonale tłumi apetyt i ułatwia wypróżnianie

Jak przygotować kefir?

Przygotowanie kefiru Vivo jest bardzo proste i wygląda tak samo jak przygotowanie jogurtu:
    KROK 1. Przygotuj 2 litry mleka pasteryzowanego (jeżeli masz mleko niepasteryzowane od rolnika, zagotuj je aby pozbyć się naturalnych bakterii mlekowych, które mogłyby uniemożliwić namnożenie się bakteriom kefirowym).
    KROK 2. 1 litr mleka zagotuj, a drugi schłodź w lodówce, następnie dolej mleko zimne do gorącego. Osiągniesz w ten sposób temperaturę ok 37-43 stopni, idealną do rozwoju kultur bakterii i mikroflory ziaren kefiru.
    KROK 3. Następnie otwórz fiolkę, wlej do niej odrobinę mleka i rozpuść proszek potrząsając fiolką. Jeżeli na dnie proszek nie rozpuści się, rozetrzyj go łyżeczką i wlej całość do garnka, następnie dokładnie wymieszaj.
    KROK 4. Garnek szczelnie przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 6-10 godzin (np. przy kaloryferze, lub pod tzw. pierzynką).
    KROK 5. Po ścięciu się mleka wstaw garnek do lodówki, aby schłodzić kefir. Po schłodzeniu rozkoszuj się smakiem kefiru do 7 dni.

SKŁADNIKI
(liofilizowane szczepy bakterii, mikroflora ziaren kefiru i drożdży kefirowych): Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactococcus lactis ssp. lactis

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld

INFORMACJA ALERGENNA


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Ukraina

Napisz opinię

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do KEFIR VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do KEFIR VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

KEFIR VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: