12337
Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.
Nazwa | Czas dostawy | Cena |
---|---|---|
Odbiór osobisty po przedpłacie | do 24h | Za darmo! |
Odbiór osobisty pobranie | do 24h | Za darmo! |
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 | do 48h | Za darmo! |
POCZTA POLSKA / STACJA ORLEN ODBIÓR W PUNKCIE | do 48h | Za darmo! |
PACZKOMATY INPOST 24/7 | do 48h | Za darmo! |
PACZKA W RUCHU | do 72h | Za darmo! |
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 (pobranie) | do 48h | Za darmo! |
Jogurt domowy - dlaczego warto?
Jogurt to najbardziej rozpowszechniony produkt mleczny, ten prawdziwy - naturalny, cechuje się wspaniałym smakiem świeżo ukwaszonego mleka. Domowo przygotowany nie zawiera żadnych zbędnych dodatków, takich jak mleko w proszku, cukier czy zagęszczacze.
Jogurt Vivo polecany jest dla:
+ osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
+ osób uprawiających sport oraz mających zwiększony wysiłek fizyczny,
+ osób chcących wzbogacić dietę o bakterie kwasu mlekowego
+ dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
+ seniorów,
+ osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji.
Zakwaska do Jogurtu Vivo zawiera ukwaszające mleko paciorkowce, bakterie kwasu mlekowego trzech gatunków, pałeczkę bułgarską i acidofilną. Bakterie te rozwijając się wspólnie wywarzają wysokie stężenie kwasu mlekowego, który niekorzystnie wpływa na bakterie i grzyby patogenne. Domowy jogurt warto wprowadzić do diety codziennej zarówno dzieci jak i dorosłych.
Zalety spożywania jogurtu
Jogurt dobrze gasi pragnienie i głód, przywraca siłę i energię. Ze względu na zawartość żywych kultur bakterii warto wprowadzić go do diety w każdym wieku (może być elementem diety dzieci od 1 roku życia). Dzięki aktywności kultur bakterii domowy jogurt zawiera również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.). Nie do przecenienia jest wysokie stężenie kwasu mlekowego i kultur ze szczepów lactobacillus acidophilus. Ze względu na swoje właściwości szczep ten jest częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia przyjmowania leków.
Jogurt domowy świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, ale i jako lekka kolacja. Doskonale smakuje bez dodatków, oferując delikatny smak lekko ukwaszonego mleka, ale warto też podawać go z owocami, otrębami, pestkami dyni, słonecznika czy orzechami. W przypadku gdy zależy nam na dostarczeniu flory bakteryjnej w niezmienionej postaci, warto spożyć go bez dodatków.
SKŁADNIKI
(liofilizowane szczepy bakterii): Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis
masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.
Ilość bakterii w 1g:
Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld
INFORMACJA ALERGENNA
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta: Ukraina