x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt
ZAKWASKI VIVO

Obniżka! BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt Zobacz większe
Producent: ZAKWASKI VIVO
Dystrybutor: Gama-Tech

12337

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


Dostawa za darmo
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór osobisty po przedpłacie do 24h Za darmo!
Odbiór osobisty pobranie do 24h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 do 48h Za darmo!
POCZTA POLSKA / STACJA ORLEN ODBIÓR W PUNKCIE do 48h Za darmo!
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 48h Za darmo!
PACZKA W RUCHU do 72h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 (pobranie) do 48h Za darmo!
CZYTAJ WIĘCEJ >>


5,07 zł brutto

7,32 zł

oszczędzasz

oszczędzasz -2,25 zł

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 12337

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 9954 szt


Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Dla dzieci od 6 miesiąca i dorosłych w każdym wieku

Bifivit polecany jest dla:
+ osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
+ dla dzieci od 6 miesiąca życia,
+ dla chcących dostarczyć do organizmu bifidobakterie i laktobakterie,

Zakwaska Bifivit do domowego przygotowania jogurtu zawiera połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii lactis (kultur obecnych w mleku kobiety karmiącej) i bakterii kwasu propionowego. Bifivit to sprawdzony przez lata produkt, który przez wiele osób jest używany jako pierwszy z fermentowanych produktów spożywczych dla dzieci od 6 miesiąca życia i dorosłych w każdym wieku. Połączenie bakterii pałeczek kwasu mlekowego, bifidobakterii i bakterii kwasu propionowego zapewnia delikatny, mało kwaśny smak, który uwielbiają dzieci. Od Bifivitu warto rozpocząć wprowadzanie produktów z ukwaszonego mleka w diecie dziecka.

Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit ze względu na bogactwo zawartych w nim kultur bakterii mogą z powodzeniem spożywać również osoby dorosłe. Przyjazne człowiekowi bakterie wchodzące w skład Bifivitu aktywnie rozmnażają się w mleku, zapewniając jogurt z żywą florą bakteryjną. Jogurt uzyskany z Zakwaski Bifivit zawiera nie tylko wysokie stężenie kultur bakterii ale również ich metabolity, które powstają w trakcie ukwaszania mleka (są to polisacharydy, witaminy, kwasy tłuszczowe, enzymy itd.)

W skład Bifivitu wchodzą bifidobakterie, laktobakterie i różne szczepy bakterii kwasu propionowego. Bakterie te spełniają następujące funkcje:
Bifidobacterie:
+ zawierają florę bakteryjną, w tym bifidobacterie lactis, obecne w mleku kobiety karmiącej
+ wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec bakterii gnilnych i patogennych;
+ przez wytwarzanie organicznych kwasów tłuszczowych uczestniczą w utylizacji substratów pokarmowych i aktywacji przyściennego trawienia w przewodzie pokarmowym;
+ syntetyzują aminokwasy i białka, witaminę K, kwas pantotenowy, witaminy z grupy B : B1 - tiamina, B2 - ryboflawina, B3 – kwas nikotynowy, Bc - kwas foliowy , B6 - pirydoksyna;
+ sprzyjają wzmocnieniu procesów wchłaniania jonów wapnia, żelaza czy witaminy D

Laktobakterie - pałeczki kwasu mlekowego:
+ w swoich procesach życiowych wchodzą w złożone interakcje z innymi mikroorganizmami, wskutek czego stłumieniu ulegają patogenne bakterie gnilne i ropne, względnie patogenne mikroorganizmy, przede wszystkim z rodzaju Proteus,
+ podczas normalnego metabolizmu, są zdolne wytwarzać kwas mlekowy, nadtlenek wodoru, produkować lizozym i inne substancje o działaniu antybiotycznym: reuterynę, plantaritsin, lactocidine, laktolin;
+ w żołądku i jelicie cienkim lactobakterie we współpracy z organizmem gospodarza są głównym mikrobiologicznym ogniwem tworzenia się kolonizacyjnej flory,
+ wykazują wysoką aktywność antagonistyczną wobec patogennych mikroorganizmów;

Bakterie kwasu propionowego:
+ stymulują wzrost flory Bifidobacterium, syntetyzują szerokie spektrum przeciwbakteryjnych składników, aktywnych przeciwko enetrobakteriom, bakteriom gnilnym, grzybom;
+ aktywnie uczestniczą w procesie fermentacji węglowodanów, przy których gromadzą się kwas propionowy i octowy, zapobiegając namnażaniu się mikroorganizmów patogennych;
+ przyczyniają się do produkcji i wchłaniania witamin, zwłaszcza witaminy B12.

SKŁADNIKI
(liofilizowane szczepy bakterii): Bifidobacterium lactis BI-04-SD5219, Bifidobacterium lactis BI-07-SD5220, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 8 mld

Bifidobakterie ok. 7 mld

INFORMACJA ALERGENNA


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Ukraina

Napisz opinię

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do BIFIVIT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 0,5 g.

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

BIFIVIT VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: