x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt
ZAKWASKI VIVO

Obniżka! SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt Zobacz większe
Producent: ZAKWASKI VIVO
Dystrybutor: Gama-Tech

12337

Nie ma punktów za ten produkt, ponieważ już jest na niego promocja.


Dostawa za darmo
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór osobisty po przedpłacie do 24h Za darmo!
Odbiór osobisty pobranie do 24h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 do 48h Za darmo!
POCZTA POLSKA / STACJA ORLEN ODBIÓR W PUNKCIE do 48h Za darmo!
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 48h Za darmo!
PACZKA W RUCHU do 72h Za darmo!
POCZTA POLSKA KURIER POCZTEX48 (pobranie) do 48h Za darmo!
CZYTAJ WIĘCEJ >>


5,07 zł brutto

7,32 zł

oszczędzasz

oszczędzasz -2,25 zł

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 12337

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 9987 szt


Zakwaska do SIMIBLAKT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 1,5 g.

Simbilakt z laktulozą polecany jest dla:
+ osób chcących wprowadzić do diety produkty bogate w laktobakterie i bifidobakterie,
+ osób w każdym wieku w diecie codziennej
+ kobiet
+ seniorów

Cenny Acidophilus

Zakwaska Simbilakt Vivo z laktulozą to bogactwo żywych kultur bakterii, w tym laktobakterii, bifidobakterii i bakerii kwasu propionowego, których namnażanie w jogurcie wzmocniono dzięki dodatkowi laktulozy (dwucukru stosowanego m.in. przy zaparciach). Działające symbiotycznie kultury bakterii niekorzystnie wpływają na patogenne bakterie i grzyby. Jogurt przygotowany z Zakwaski Simbilakt z laktulozą zgodnie z instrukcją nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników, cukru (zawiera tylko naturalnie występujące cukry). Jest doskonałą propozycją dla młodzieży, osób dorosłych i seniorów.
Laktuloza - dla lepszego namnożenia się kultur

Laktuloza to dwucukier, który przyjmowany w większych tzw. terapeutycznych dawkach ma zastosowanie przy problemach z zaparciami. Laktuloza, w przeciwieństwie do laktozy nie jest wchłaniana w jelicie człowieka. Zwiększa to ciśnienie osmotyczne w jelitach i powoduje przejście wody do światła jelita, zwiększając objętość stolca, co powoduje działanie przeczyszczające. Ponadto, laktuloza docierając w niezmienionej postaci do światła jelita grubego jest przechwytywana i metabolizowana przez bakterie. Produkty bakteryjnej przemiany laktulozy powodują przesunięcie pH w okrężnicy w stronę kwaśną, hamują wzrost i namnażanie się patogennych drobnoustrojów.

Zawarta w produkcie laktuloza, ze względu na jej małą ilość, nie ma działania przeczyszczającego. Dodatek laktulozy zawarty w jogurcie pomaga w namnożeniu się kultur bakterii.

SKŁADNIKI
Laktuloza, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium (lactis BI-04-SD5219, lactis BI-07-SD5220, longum, bifidum, breve, infantis) Lactobacillus (casei, rhamnosus, acidophilus NCFM-700396, lactis, bulgaricus- LB-87, gasseri, brevis, salivarius, paracasei, plantarum), Streptococcus thermophilus-ST-21, Propionibacterium freudenreichii.

masa netto: 1 fiolki = 1,5 g.

Ilość bakterii w 1g:

Bakterie kwasu mlekowego ok. 7 mld

Bifidobakterie ok. 6 mld

INFORMACJA ALERGENNA


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Ukraina

Napisz opinię

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do SIMIBLAKT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 1,5 g.

Napisz opinię

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Zakwaska do SIMIBLAKT VIVO to starter do przygotowania w warunkach domowych ukwaszonego jogurtu.
1 fiolki = 1,5 g.

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

SIMBILAKT Z LACTULOZĄ VIVO ŻYWE KULTURY BAKTERIE JOGURTOWE 1szt

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: