x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA Zobacz większe

Producent: MOYA MATCHA
Dystrybutor: BioPlanet
  • Certyfikat bio
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_14577

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 30 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 30 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 1,50 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


30,24 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5904730935845

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 72 szt


SKŁADNIKI
Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 stopni Celsjusza

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA BANCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

30 other products in the same category: