x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA HOJICHA BIO 60g Zobacz większe

Producent: MOYA MATCHA
Dystrybutor: BioPlanet
  • Certyfikat bio
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_14579

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 32 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 32 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 1,60 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


32,18 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5904730935722

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 84 szt


SKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży. Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20-tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii. Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy. Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne. Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu. Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 2-3 g na 250 ml. Czas parzenia: 1-3 min. Temperatura parzenia: 75-90 stopni Celsjusza.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA HOJICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 other products in the same category: