x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA
MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA Zobacz większe

Producent: MOYA MATCHA
Dystrybutor: BioPlanet
  • Certyfikat bio
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_14580

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 31 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 31 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 1,55 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


31,93 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5904730935739

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 36 szt


SKŁADNIKI
Zielona herbata kukicha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Kukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki” w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści są oddzielane od pozostałych elementów. Jej smak przez to jest zdecydowanie inny: delikatniejszy, słodszy i lekko orzechowy. Dzięki znikomej zawartości kofeiny kukicha świetnie nadaje się do picia dla dzieci, kobiet w ciąży i o późnych porach dnia. Z tego względu jest też, razem z hojichą, często rekomendowaną herbatą w diecie makrobiotycznej. Kukicha posiada też wysoką zawartość relaksującej teaniny. Teanina w liściach w procesie fotosyntezy zmienia się w taniny, które dają „gorzkawy” posmak w herbacie. Ponieważ fotosynteza nie zachodziw łodygach, mają one naturalną wysoką zawartość teaniny. Moya Kukicha to najwyższej jakości kukicha, która powstaje w procesie produkcji matchy kiedy liście i łodygi są odseparowywane od arachy (blaszki liści herbaty – półprodukt matchy). W odróżnieniu od zwykłej kukichy jest bardzo delikatnie prażona (dużo krócej niż hojicha). Dzięki temu uzyskuje silniejszy aromat i ciemniejszy żółto-brązowy kolor.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3 g na 250 ml. Czas parzenia: 2-3 min. Temperatura parzenia: 80-90 stopni Celsjusza.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA ZIELONA KUKICHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 other products in the same category: