x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA
TERRASANA

TRADYCYJNY NÓŻ JAPOŃSKI FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA (TERRASANA ) Zobacz większe
Producent: TERRASANA
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_23507

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 354 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 354 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 17,70 zł.


Dostawa za darmo
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni Za darmo!
Kurier DPD do 3 dni Za darmo!
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


354,63 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 8713576279528

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 8 szt


SKŁAD
stal nierdzewna, drewniany uchwyt

OPIS
Nóż Funayuki to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo - wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405. Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Funayuki to wysokiej jakości nóż japoński z ostrą końcówką. W Japonii używa się go głównie do krojenia ryb. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

SPOSÓB UŻYCIA
Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

Ostrzenie noża:
Osełką - Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży - Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

WYMIARY:
Długość całkowita noża - 30,5 cm.
Długość ostrza - 18 cm.

UWAGA
- Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
- Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
- Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
- Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
- Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
- Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
- Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN

Napisz opinię

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

Napisz opinię

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

NÓŻ JAPOŃSKI TRADYCYJNY FUNAYUKI DO KROJENIA RYB 1 szt. (250 g) – TERRASANA

30 other products in the same category: