x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO
ZAKWASKI VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO Zobacz większe
Producent: ZAKWASKI VIVO
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański

BP_9152

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 16 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 16 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,80 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


16,06 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 4820148055030

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 39 szt



SKŁADNIKI
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.

OPIS
Zakwaska do JOGURTU VIVO – to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy stalowy garnek lub słoik. Najlepszy wychodzi na MLEKU 3,2 % lub pełnotłustym.
Fiolki ok 1,0 g.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1-3 l MLEKA pasteryzowanego (2 % tłuszczu) zagotuj i ostudź do temperatury +37 do +43 stopni Celsjusza. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - JOGURT dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym jogurtem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek jogurtu na 2 litry MLEKA.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu
Wartość energetyczna - 242 kJ/58 kcal
Tłuszcz - 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 g
Węglowodany - 5,9 g
w tym cukry - 5,6 g
Białko - 4,0 g
Sól - 0,13 g

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA

Napisz opinię

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

Napisz opinię

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO JOGURTU PROBIO "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 2 g (2 FIOLKI) - VIVO

13 other products in the same category: