Głównym składnikiem paprykarza jest królowa kasz – wszechmocna jaglanka.
Jest bezpieczna dla dzieci, alergików i osób na diecie bezglutenowej.
Odkwasza i rozgrzewa organizm.
Pomaga wrócić do formy po infekcjach, a dzięki temu, że jest lekkostrawna warto wprowadzić ją do diety podczas niestrawności i biegunki.
Poleca się ją również sportowcom, ponieważ nie zalega w żołądku i dodaje energii.
Kasza jaglana zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka (prawie 11%).
Jest bogata w żelazo, co jest ważne w terapii anemii oraz witaminy B1, B2, B6.
Osoby na diecie redukcyjnej nie muszą się jej bać.
Dlaczego? Jaglanka zawiera krzem, który przyspiesza metabolizm
W przypadku kaszy jaglanej powiedzenie, że jeśli coś jest od wszystkiego, to jest do niczego, zupełnie się nie sprawdza.
Udowodniono, że kasza jaglana usuwa z organizmu toksyny i różnego rodzaju śluzy wydzielane podczas infekcji dróg oddechowych.
Zaleca się 6-7 dniową kurację, która stawia na nogi – polega jedynie na jej spożywaniu.
Dlaczego nie w postaci paprykarza?
Idealnie komponuje się na kanapce z plasterkiem kiszonego ogórka, pomidorem lub drobno pokrojoną cebulką.
SKŁADNIKI: woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białko sojowe 8,5%, cebula, marchew 8,5%, skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę, seler) substancja zagęszczająca: guma guar, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka) przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.