x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN
BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN Zobacz większe
Producent: BIOVEGAN
Dystrybutor: BioPlanet
  • Certyfikat bio
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_24689

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 16 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 16 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,80 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


16,19 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Produkt chwilowo niedostępny

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 4005394280041


SKŁADNIKI
Ciasto brownie* [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, 12 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, cukier*, tłuszcz kakaowy*), 7,5 % kakao w proszku*, skrobia z tapioki*, 3 % kuwertura gorzka* (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), mąka z nasion chia* (Salvia hispanica), sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; kwas: winiany potasu; emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)]. Ciasto sernik* [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka z cytryny*, 0,1 % mielona wanilia bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Opakowanie zawiera 380 g mieszanki na ciasto brownie, 100 g mieszanki na ciasto sernik.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z recepturą wegańską
Wartość energetyczna: 1121 kJ/267 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 22 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,26 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przygotowania ciasta w wersji wegetariańskiej potrzeba:
- 200 ml mleka
- 100 g miękkiego masła
- 200 g chudego twarogu
- 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu)
- 1 jajko
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, MLEKO i masło. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, chudy twaróg, JOGURT naturalny i jajka. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na najniższych obrotach, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
5. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.


Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
- 200 ml napoju sojowego
- 100 g miękkiej margaryny
- 400 g twarogu sojowego lub jogurtu
- Foremka (20 x 20 cm)
- Mikser ręczny z trzepaczką

1. Rozgrzej piekarnik do 170°C z funkcją grzania góra/dół lub 150°C z funkcją termoobieg, w międzyczasie dobrze nasmaruj formę do pieczenia. Możesz ją również opcjonalnie posypać mąką.
2. Do miski dodaj mieszankę na ciasto brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczkę na średnio-wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minuty). Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia i trochę wygładź.
3. Do drugiej miski wsyp mieszankę na ciasto sernik, twaróg SOJOWY lub jogurt. Wszystko wymieszaj mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższym ustawieniu, aż będzie gładkie. Rozłóż ciasto na brownie i delikatnie wymieszaj oba ciasta widelcem.
4. Piecz ciasto na środkowym ruszcie przez około 50 minut.
4. Pozostaw w piekarniku do ostygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

UWAGA
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeżeli ciasto będzie pieczone dłużej, będzie mniej wilgotne.
*Grube naczynia żaroodporne (szklane, ceramiczne itp.) mogą wpływać na czas pieczenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Biovegan GmbHBiovegan-Allee 156579 Bonefeld"

Napisz opinię

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

Napisz opinię

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 480 g - BIOVEGAN

30 other products in the same category: