x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO
CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO Zobacz większe
Producent: CELIKO
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_27789

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 11 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 11 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,55 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


11,42 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5900038001107

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 87 szt


SKŁADNIKI
Składniki muffinów: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO pełne w proszku, MAŚLANKA w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
Ciasto:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
Krem budyniowy:
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 100 ml wody
Wykonanie:
- Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.
- Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
- Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:
Ciasto:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
Krem budyniowy:
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 100 ml wody
- 1 łyżeczka kakao Celiko
- Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP
Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
- Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22x32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.
Wyjąć i ostudzić na kratce.
- Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
- Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
- Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,62 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję i jej pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Napisz opinię

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

Napisz opinię

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO

30 other products in the same category: