x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO
CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO Zobacz większe
Producent: CELIKO
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_27788

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 9 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 9 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,45 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


9,70 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5900038001121

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 50 szt


SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku bezglutenowych muffinów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny klasyczne:
Składniki:
- 1 opakowanie konentratu ciasta 280 g
- 2 JAJA
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
W wersji wegańskiej nie używać jaj, zawartość torebki wymieszać najpierw z olejem (100 ml), a następnie dolać 60 ml wody i wyrabiać ok. 3 minut.
Wykonanie:
Zawartość torebki wyspać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min.
- Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.
- Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami ,bakaliami, czekoladą itp.

Muffiny marchewkowo-cynamonowe
Składniki:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 40 ml wody
- 100 g marchewki startej na drobnej tarce
- 2 łyżeczki cukru cynamonowego bezglutenowego Celiko
Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, cukier cynamonowy, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.
- Całość wyrabiać mikserem przez ok. 3 min.
- Następnie dodać startą na drobnej tarce marchewkę i delikatnie wymieszać.
- Ciasto przełożyć do foremek i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st. C. piekarnika i piec przez 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g GOTOWEGO WYROBU
Wartość energetyczna: 1655 kJ / 396 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 47,5 g
w tym cukry: 21,5 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,69 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Napisz opinię

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

Napisz opinię

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 280 g - CELIKO

30 other products in the same category: