x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO
CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO Zobacz większe
Producent: CELIKO
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_31340

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 6 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 6 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,30 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


6,52 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Produkt chwilowo niedostępny

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5900038001190


SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, goździki, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, substancja spulchniająca: węglany wapnia, sól, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku piernika.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Piernik
Przygotować do piernika
- 1 opakowanie koncentratu ciasta
- 2 JAJA*
- 120 ml oleju
- 100 ml MLEKA*

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, MLEKO i miksować ok. 2 minuty
- Dodać olej i miksować jeszcze ok. 2 minuty. Masę wylać do foremki (keksówki) 11 x 20 cm i wstawić do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika. Piec ok. 45 - 50 minut (do suchego patyczka)
- Wyjąć i ostudzić na kratce. Ostudzony piernik można przełożyć powidłami śliwkowymi oraz polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

W wersji wegańskiej
- 1 opakowanie koncentratu ciasta (300 g), zamiennik JAJA (2 łyżki siemienia lnianego zalane 100 ml ciepłej wody), 120 ml oleju, 80 ml wody lub MLEKA roślinnego np. sojowego.


**** Tort o smaku piernika "inaczej"
Przygotować do tortu o smaku piernika "inaczej"
Na placki:
- 1 opakowanie koncentratu ciasta, 4 JAJA, 40 ml wody, 1 łyżka oleju, szczypta soli, olej do smażenia
Na krem:
- 1 budyń o smaku śmietankowym Celiko, 400 ml MLEKA, 100 g margaryny lub masła

Wykonanie:
- Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je mikserem na sztywną pianę. Dodawać do jednym żółtku i nadal miksować. Następnie dodać przesianą przez sito mieszankę i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać wodę, olej i delikatnie wymieszać
- Rozgrzać patelnię z minimalną ilością tłuszczu. Ciasto nabrać chochelką i rozprowadzić po całej patelni. Smażyć z dwóch stron jak naleśniki. Z jednego opakowania mieszanki przy smażeniu na patelni o średnicy 20 cm wyjdzie ok. 8 sztuk
- Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Do ciepłego budyniu dodawać małymi porcjami MASŁO i ubijać mikserem. Gotowy krem schłodzić w lodówce
- Krążki ciasta układać na płaskim talerzu i przekładać kremem. Wierzch tortu posypać cukrem cynamonowym i orzechami lub polać polewą czekoladową.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1555 kJ/366 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 38 g
Białko: 2,6 g
Sól: 0,94 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Napisz opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

Napisz opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU PIERNIKA BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

30 other products in the same category: