x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO
CELIKO

UNIWERSALNA MIESZANKA MĄK BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO Zobacz większe
Producent: CELIKO
Dystrybutor: BioPlanet
  • Bez glutenu (deklaracja)
  • Bez glutenu (w składnikach)
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_31342

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 6 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 6 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,30 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


6,29 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Dostępny w magazynie

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 5900038001183

DOSTĘPNA ILOŚĆ W HURTOWNI: 33 szt


SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól.

OPIS
Koncentrat mąki bezglutenowej do przygotowania makaronu, naleśników, tortilli, klusek, kopytek, pierogów, ciasta parzonego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Tortilla
Przygotować do tortilli
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej
- 20 g oleju (2 łyżki)
- ok. 150 - 200 ml mleka
- 1 jajo
- Twoje ulubione dodatki: np. usmażona pierś z kurczaka z przyprawami, warzywa wg uznania, sos, przyprawy.

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do miski, dodać jajo, olej, sól, MLEKO i wymieszać, tak żeby uzyskać półpłynną konsystencję ciasta jak na naleśniki
- Na patelnię nalać niewielką ilość oleju i ją rozgrzać. Następnie nalać cienką warstwę ciasta i smażyć na złocisty kolor z dwóch stron
- Podgrzany placek posmarować sosem i położyć dodatki. Następnie uformować tortillę.

**** Pierogi
Przygotować do pierogów
- 1 koncentrat mąki bezglutenowej
- 1 jajo
- 90 - 100 ml ciepłej wody
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego (ok. 5 g)
- ulubiony farsz

Wykonanie:
- Siemię lniane zalej 50 ml ciepłej wody i odstaw do napęcznienia (3 - 5 minut)
- Do miski przesiej koncentrat mąki, dodaj jajo i wlej siemię. Zagniataj ciasto dolewając pozostałą część wody, do momentu, aż nie będzie się kruszyć
- Ciasto wałkuj partiami (szybko wysycha, więc najlepiej przykryć je folią spożywczą)
- Szklanką wykrawaj krążki. Na krążek nakładaj farsz, złóż na pół i dokładnie sklej
- Pierogi wrzucaj na wrzącą, lekko osoloną wodę. Aby pierogi się nie sklejały można dodać do wody łyżeczkę oleju lub nasła. Pierogi gotuj ok. 5 - 7 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu mąki
Wartość energetyczna: 1508 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 5,4 g
Sól: 1,21 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań

Napisz opinię

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Napisz opinię

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA MĄK UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

30 other products in the same category: