x
POPRAWNIE DODANO PRODUKT DO KOSZYKA
Masz 0 produktów Masz 1 produkt ( ) w koszyku.

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF
BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF Zobacz większe
Producent: BAUCK HOF
Dystrybutor: BioPlanet
  • Certyfikat bio
  • Wegetariański
  • Wegański

BP_34454

PROGRAM LOJALNOŚCIOWY:
Kupując teraz ten produkt otrzymasz: 8 pkt.
W Twoim koszyku będziesz miał w sumie: 8 pkt, które możesz wymienić na jeden kupon o wartości: 0,40 zł.


Dostawa już od 9,99 zł
Sprawdź koszt wysyłki

Wysyłka

NazwaCzas dostawyCena
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 14:00 do 3 dni Za darmo!
Odbiór osobisty przedpłata odbiór do 16:00 do 3 dni 6,15 zł
PACZKOMATY INPOST 24/7 do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD do 3 dni 9,99 zł
Kurier DPD (pobranie) do 3 dni 14,99 zł
CZYTAJ WIĘCEJ >>


8,74 zł brutto

oszczędzasz

oszczędzasz

Produkt chwilowo niedostępny

30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

EAN: 4015637017761


SKŁADNIKI
mąka PSZENNA** 70 %, mąka ŻYTNIA**, bułka tarta PSZENNA* 5 % (mąka PSZENNA*, sól, drożdże*), zakwas ŻYTNI w proszku* (mąka ŻYTNIA pełnoziarnista*), sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny; **składniki z rolnictwa biodynamicznego)

OPIS
Mieszanka do wypieku chleba wiejskiego.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na bochenek chleba, krótki czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1 opakowaniem suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto włożyć do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 45 minut.
3. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na kolejne 45 minut.
4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
5. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.

Przygotowanie
Na bochenek chleba, długi czas wyrastania ciasta
1. Wymieszaj masę chlebową (450 g) z 1/2 paczki suchych drożdży, dodaj 340 ml letniej wody i wyrabiaj przez około 5 minut, aż powstanie gładkie ciasto.
2. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na noc (min. 6 godzin) w zakrytej misce w lodówce.
3. Wyjmij miskę z ciastem z lodówki i odczekaj co najmniej 1 godzinę, aby osiągnęło temperaturę pokojową.
4. Następnie na posypanej mąką powierzchni roboczej uformuj okrągły bochenek, ułóż go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, oprósz mąką i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na 45 minut.
5. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 230°C, grzanie góra/dół.
6. Chleb naciąć nożem i piec na środkowej półce. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 210°C i piec kolejne 40 minut. Pozwól chlebowi ostygnąć na drucianej kratce.

WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g
Wartość energetyczna: 1411 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 5,6 g
Białko: 10 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, nasiona SEZAMU, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, GORCZYCĘ i łubin.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
BAUCK GMBH, DUHENWEITZ 4, 29571 ROSCHE

Napisz opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

Napisz opinię

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

Napisz opinię

ZAPYTAJ O:

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA WIEJSKIEGO DEMETER BIO 450 g - BAUCK HOF

30 other products in the same category: